Cursussen en Workshops in Groningen

De Bloeiende Lotus geeft een veelvoud aan cursussen en workshops in Groningen voor persoonlijke groei met Familieopstellingen, Het Innerlijke Kind, Emotioneel Lichaamswerk, Meditatie en Ontspanning. Hieronder vind je een kort overzicht, data en andere gegevens staan in onze agenda.

Overzicht cursussen en workshops
Avondcursussen

Ontmoet jezelf – cursus voor persoonlijke groei en het Innerlijke Kind
Ontmoet je innerlijke kind en maak contact met je eigen kracht en kwetsbaarheid. Ook kan je kijken, wat in jouw leven belangrijk is en wat je nodig hebt om meer voor je eigen passie te gaan. In deze cursus werken we met technieken zoals Emotioneel Lichaamswerk, ademoefeningen, Actieve Meditaties en de innerlijke dialoog (voice dialogue).

Ontmoet jezelf en de ander –  Het innerlijk kind in relaties
Communiceren vanuit je eigen kracht en kwetsbaarheid, echt contact maken met je vriend, partner of collega zonder jezelf te verliezen,vol vertrouwen en veilig voelen in je relatie: Wat heb ik hiervoor nodig? en wat hindert mij om dit meer te doen? Deze cursus is een vervolg op Ontmoet jezelf, kan in overleg met ons ook los gevolgd worden.

Ontmoet jezelf 3 – Omgaan met stress en emoties
Aanhoudende stress, veroorzaakt door emoties of gebeurtenissen uit het verleden, kan ertoe leiden dat je de uitdagingen van het dagelijks leven niet meer goed aankan. Door je bewust te worden van je lichaamsreacties kan je de balans tussen inspanning en ontspanning terugvinden: een cursus met theorie en veel praktische oefeningen over een nieuwe manier van omgaan met stress en emoties. Deze cursus is het 3. deel van een drieluik en vraagt enige ervaring met lichaamswerk.

Ontspanningscursus (in Garsthuizen)
Tijd nemen voor jezelf en je eigen manier van ontspanning vinden …. een  cursus met actieve meditaties, mindfulness en lichaamsoefeningen.

Workshops

Familieopstellingendag
We organiseren 4 keer per jaar een familieopstellingendag, waar je een eigen vraag inbrengt met een opstelling of alleen als representant meedoet. Het laatste is ook geschikt om kennis te maken met familieopstellingen.

Zeilvakantie: Varen en jezelf ervaren
Samen zeilen op het wad, droogvallen, jezelf en anderen ontmoeten, delen en ontspannen…  een bijzondere spirituele zeilreis op het Oostwad bij Groningen voor een ieder die van natuur, stilte en samenzijn houdt.