workshopfamilieopstellingengroningen-DeBloeiendeLotus

Familieopstellingen Groningen

Verlang je naar meer vrede en verbinding met je familie of geliefden? Heb je soms het gevoel, dat je iets voor een ander draagt? Een familieopstelling kan je helpen om nieuwe en soms verrassende inzichten te krijgen en veranderingen te weeg brengen. Workshops familieopstellingen  worden 4 keer per jaar gegeven.

 Verstrikkingen

In ons leven speelt het gezin waar we uitkomen een grote rol. Soms pikken we dingen op van andere familieleden, zonder dat we dat in de gaten hebben. We noemen dit een verstrikking, die zich in ons leven bv. kan uiten in angsten, onbestemde gevoelens, depressie, ziekte, woede. Als je zo’n verstrikking hebt met een ander familielid, is dat meestal niet op te lossen met gesprekken of therapie.

Heling

Met familieopstellingen, ontwikkeld door Bert Hellinger, kunnen deze verstrikkingen in het familiesysteem zichtbaar gemaakt worden. Als je een verandering aanbrengt in de opstelling, verandert de energie in die opstelling en daarmee ook in het familiesysteem. Dit betekent vaak de start van een helingsproces.

Workshops familieopstellingen: hoe gaat het in zijn werk?

Wil je meer weten over familieopstellingen en hoe het te werk gaat, lees verder in ons hoofdstuk over Familieopstelling. Je kan ook een keer aan een workshop deelnemen zonder zelf een opstelling neer te zetten. Je doet dan mee als “representant” (een soort figurant) in een opstelling van een ander en je kan zo ervaren of het ook iets voor jou is. We organiseren 4 keer per jaar een workshop familieopstellingen in Groningen, voor data en kosten kijk op onze agenda .

Familieopstellingen zijn ook geschikt om inzicht te krijgen in achterliggende problemen van je kinderen.
Arjen Valk is een ervaren opsteller en begeleidt de workshop op een ontspannen, veilige en rustige manier.

Ervaringen

“Mijn eerste vraag tijdens de opstelling was: waarom lukt het niet werk te vinden, en waarom voel ik me zo onzeker? Dit is inmiddels ingelost. Ik heb werk gevonden en ik voel me aanzienlijk minder onzeker. Maar dat is niet het belangrijkste.
Ik heb vooral ervaren dat er na een familievoorstelling iets veranderen kan. Ik heb mij zo wezenlijk lichter en beter gevoelt nadien. Nog niet meteen, maar in de loop van de tijd ging het steeds beter en een groot probleem waar ik jarenlang mee kamp lijkt voor het grootste deel verdwenen of opgelost. Ik vind het erg bijzonder en ik ben ook erg blij.”  Kora

“Het gezin waar ik uit voort kom stond opgesteld, Ik zag mezelf in het gezin en voelde mijn plek, voelde dat ik een plek heb gehad. Ik vond het een ongelooflijke ervaring.  De volgende dag ging ik een end hardlopen. Daar ben ik niet goed in, voel me altijd heel zwaar. Tijdens het hardlopen, voelde ik me erg licht en liep zonder problemen 5 km. Ik liep, alleen realiseerde ik me, sleepte niet meer ballast uit mijn verleden mee.” Tineke

“Ik had al veel gehoord en gelezen over familieopstellingen en door mee te doen aan de workshop familieopstellingen wilde ik het in de praktijk ervaren. Het werd een intense en waardevolle ervaring. Indrukwekkend hoe tijdens een opstelling inzichten ontstaan in familiepatronen, relaties en niet verwerkte gebeurtenissen. Hoe mooi te ervaren dat niets absoluut is: een verleden kan niet worden veranderd, maar door in de opstelling subtiele veranderingen uit te proberen en/of aan te brengen (vanuit hoe het zich op dat moment aandient),  ontstaat een andere dynamiek en daarmee ruimte voor acceptatie, heling en nieuwe keuzes. Ook als representant neem ik dit als ervaring mee!

De begeleiding door Arjen en Polo, en Pankaja, heb ik als heel fijn ervaren: veilige en open, uitnodigend en integer. Er werd zorgvuldig aangesloten bij de vraag en situatie van de inbrenger en ruimte en aandacht voor de ervaring van ieder” Herma