Ervaringen

Wat mensen delen over hun ervaringen in individuele therapie en in onze cursussen en workshops:

Over het innerlijke kind

“Ik heb veel geleerd over mijn huidige doen en laten en hoe dit zich ontwikkeld heeft vanuit mijn jeugd. Met deze nieuwe inzichten heb ik een start gemaakt om mijzelf beter te leren kennen en mijn emoties een juiste plaats te geven. Ik heb er veel aan gehad en het heeft mij als mens gelukkiger en positiever gemaakt.” Jelle

“Ik heb er veel plezier aan beleefd. Erg prettige groep. Bovenal iets kunnen “delen” binnen een groep zonder dat iemand er direct een oordeel over heeft!! ‘t kan dus wel…. Het is voor mij een duidelijke stap voorwaarts geweest wat ik nu met 2 mensen (kennissen) probeer voort te zetten. Ook een stap verder met voelen wat mijn lichaam aangeeft. De “innerlijke criticus” heeft mij veel bewuster gemaakt,waarom ik mij vaak zo naar ga voelen. Kortom voor mij erg goed geweest.” Herman

“Het was voor mij een fantastisch weekend waarin ik de warmte en veiligheid voelde die ik nodig had om er te durven zijn, mezelf te laten zien zoals ik ben. Dankzij jullie, en de groep, heb ik een belangrijke stap gezet; ik kan milder zijn naar mezelf, opener zijn in contact met anderen, en ik voel de ruimte om te groeien.” Anna

Over meditatie

“Ik volg al bijna 2 jaar de ontspanningscursus bij Pankaja. Ik heb er ontzettend veel baat bij. Vooral toen ik vorig jaar met een burn-out thuis kwam te zitten. De woensdagavonden waren een ware ontspanning voor mij. En nog steeds ga ik er met heel veel plezier heen en altijd komt er wel weer iets bij mij naar boven wat ik niet had verwacht.”

Over relatietherapie

“Wat ik fijn heb gevonden was om als echtpaar begeleid te worden door twee therapeuten, een man en een vrouw.Als man voelde ik mij daardoor in de relatietherapie veilig en gezien. Ik voelde juist in deze setting veel ruimte om vrij te delen wat mij werkelijk in onze relatie dwars zit. Ik beleefde veel plezier aan de zuivere afstemming van Arjen en Pankaja. Ze luisteren goed en voelen goed aan waar op dat moment bij ons een behoefte of een vraag ligt. Ze geven precies waar je om vraagt en niet meer, dat houdt het voor mij helder.Ze verdelen de tijd en ruimte tussen ons als echtpaar eerlijk. Sterk vond ik vooral ook dat de ze de door mij ervaren moeilijkheden ( mijn partner doet…… zus en zo)  ook weer naar mijzelf terugbrengen en mij steunen in het onderzoeken van wat mij werkelijk dwarszit.”Jits

“Ik zeg van alles en ook al bedoel ik het goed , maar heb ik het gevoel dat ik niet word gehoord binnen mijn relatie en daar buiten, de frustratie hoop zich op en ik ga steeds minder praten bang om de verkeerde dingen te zeggen totdat de bom barst en dit steeds vaker gebeurd en ik uiteindelijk geen uitweg meer zie. En toen kwamen Pankaja en Arjen op mijn pad. Ik had het idee en gevoel dat ik gehoord werd. Ik had veel aan de tips en oefeningen die ik mee kreeg. Ik heb geleerd dat mijn goed bedoelde hulp en advies de groei van iemand anders tegen kan houden. Ik heb geleerd om mijn gevoel te voelen en dit uit te spreken. En het aller belangrijkste heb ik geleerd om weer van me zelf te houden. Bedankt Arjen en Pankaja.”  Alfred

Over Familieopstellingen

“Het gezin waar ik uit voort kom stond opgesteld, Ik zag mezelf in het gezin en voelde mijn plek, voelde dat ik een plek heb gehad. Ik vond het een ongelooflijke ervaring.  De volgende dag ging ik een end hardlopen. Daar ben ik niet goed in, voel me altijd heel zwaar. Tijdens het hardlopen, voelde ik me erg licht en liep zonder problemen 5 km. Ik liep, alleen realiseerde ik me, sleepte niet meer ballast uit mijn verleden mee.” Tineke

“Het was voor mij de eerste keer dat ik familieopstellingen mee maakte, ik heb het ervaren als fijn, sereen en intensief.Tijdens een opstelling heb ik als representant gevoelt hoe het is als iemand achter je staat en je neemt zoals je bent, ik voelde me gesteund, sterk en zeker worden. Na de opstelling realiseerde ik mij dat ik dit persoonlijk niet kende, thuis is die ervaring gaan doorwerken en heeft mij inzicht rust en acceptatie gebracht.
Het is heel bijzonder wat er gebeurde bij de opstellingen, iedereen was betrokken en stelde zich kwetsbaar op, de begeleiding van Arjen, Polo en Pankaja heb ik gevoeld als zorgzaam, oplettend en veilig.” Janny

Over de zeilreis

“Hoe woorden te geven aan deze belevenis…. Ik vond het “dolfijn”! Emoties waren vaak aanwezig, maar mochten de ruimte krijgen….. Ik neem veel wijsheden, liefde en mooie herinneringen mee.” Brenda

“Ik ben jullie en de geweldige groep ontzettend dankbaar. Dank jullie wel voor deze geweldige en ontroerende reis. Een reis met hoogtepunten van gevoel en emotie. Mijn reis gaat verder maar ik heb jullie in mijn hart gesloten.” Martijn