post image

Individuele therapie Groningen

Hulp bij burn-out, depressie, stress of verlies – beter leren omgaan met emoties en eigen grenzen bewaken, zelfverzekerder worden: verschillende redenen om een onafhankelijke steun in te schakelen en zo meer ontspanning, vreugde en plezier in je leven te brengen. Lichaamsgerichte therapie helpt veranderingen echt te voelen en te ervaren.

Voor individuele therapie in Groningen of Garsthuizen maak je een afspraak met een van ons beide therapeuten (Arjen of Roswitha). De behandelingen bestaan uit gesprekken en verschillende lichaamsoefeningen. In de individuele begeleiding kunnen we gericht op jouw specifieke vraag en situatie ingaan. Je krijgt onze volledige aandacht en kunt zelf het tempo bepalen, waarmee je vooruit gaat. Voor sommigen biedt een individueel consult meer veiligheid dan werken in een groep.

Intake gesprek

Het eerste individuele consult bestaat altijd uit een intake gesprek. In dit gesprek leer je een van ons kennen en kunnen wij iets over onze therapie vertellen en eventuele vragen beantwoorden. Samen maken we een inventarisatie van jouw vragen of problemen en kijken we of deze therapie een voor jou geschikte vorm is om verder te komen.

De Behandeling

Na dit gesprek beslissen we of we met elkaar in zee gaan. Als dat het geval is, spreken we een aantal consulten af. Na afloop van deze sessies maken we een evaluatie en bekijken we, hoe het jou geholpen heeft en of het zinvol is om verder te gaan. De duur van een behandeling is individueel zeer verschillend en hangt van je vraag en je doel af. In individuele sessies werken we met verschillende lichaamsgerichte technieken uit de Innerlijk kind therapie en de Traumatherapie.

Kosten

Een individueel consult duurt 75 min. en kost 80,00 €.
Een intakegesprek duurt 45 min. en kost 35,00 €.

Onze sessies worden niet meer vergoed door zorgverzekeraars, ook niet met een aanvullende verzekering.

Beroepsvereniging en klachtenregeling

Roswitha is aangesloten bij de beroepsorganisatie SBLP . Tevens ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en de klacht- en tuchtrechtorganisatie TCZ en de geschillencommissie Cam-coop. Mocht je ontevreden zijn met mijn behandelingen en komen we er samen niet uit, kan je voor vervolgstappen informatie hier vinden.

logosblp01

Arjen is in principe al met pensioen en geeft nog maar enkele sessies en is daarom geen actief lid meer van de beroepsvereniging SBLP.

 

Ervaringen individuele therapie in Groningen

‘Arjen verstaat de kunst om zijn volledige aandacht te geven zonder enige blijk te geven van zijn eigen voorkeuren of emoties. De veiligheid die daardoor  ontstaat maakt veel mogelijk. Een erg ervaren en bekwame therapeut. Ik heb veel aan de sessies gehad en kan nu verder.’ Sjoerd

Pankaja Roswitha heb ik ervaren als een zeer open en fijne therapeute waarbij ik de ruimte kreeg om mijn verhaal te vertellen. Ze bood een luisterend oor en gaf advies waar nodig. Op deze manier gaf ze mij een veilig en vertrouwd gevoel wat ervoor zorgde dat ik mij open en kwetsbaar kon opstellen. De lichaamsgerichte oefeningen en de meditaties, hebben mij geholpen om dichter bij mezelf te komen en mezelf beter te leren kennen. Ik durf nu nog meer te vertrouwen op mijn gevoel en op mezelf! ‘ F.

‘Door de lichaamsgerichte sessies met Arjen is mijn volwassen bewustzijn steeds meer het uitgangspunt geworden in mijn dagelijks leven en wanneer dat op de proef gesteld wordt heb ik gereedschap voorhanden om dat om te buigen. M.