Over ons

Arjen Valk (1950) Lichaamsgericht therapeut

Na mijn technische opleiding wilde ik psychologie gaan studeren, maar dat is er niet van gekomen. Daarna heb ik 25 jaar over de wadden gezeild met groepen vakantiegangers. Voor mij was dat een combinatie van mijn technische achtergrond, werken met mensen en contact met de natuur en de elementen.

De natuur voedt mij enorm en ook uit het omgaan met mensen haal ik veel voldoening. Omdat ik het contact met mezelf en met anderen graag wilde verdiepen, heb ik de
4-jarige opleiding tot Primal Rebirth therapeut bij het Aumm Instituut gevolgd. Daarna heb ik de codependency training gedaan, een opleiding tot relatietherapeut. Ook heb ik de jaartraining voor familieopstellingen afgerond.

De laatste jaren heb ik een opleiding gevolgd tot traumatherapeut. Wat me hierbij vooral aanspreekt is het subtiele werk op lichamelijk niveau, zodat het trauma a.h.w. kan ontdooien.

Wat voor mij wezenlijk is in contacten met anderen, is aandacht en het respect voor elkaar en het scheppen van veiligheid. Verder vind ik het belangrijk om de dingen te accepteren zoals ze zijn, zonder (voor)oordelen.

Ervaring

‘Arjen verstaat de kunst om zijn volledige aandacht te geven zonder enige blijk te geven van zijn eigen voorkeuren of emoties. De veiligheid die daardoor  ontstaat maakt veel mogelijk. Een erg ervaren en bekwame therapeut. Ik heb veel aan de sessies gehad en kan nu verder.’ Sjoerd

Roswitha Pankaja Bockholt (1959) Lichaamsgericht therapeut

Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, waar ik talen gestudeerd heb. Door mijn passie voor het varen ben ik in Nederland verzeild geraakt, waar ik jarenlang op een charterschip met gasten op het wad gezworven heb.

Vanaf 1999 heb ik bij het Aumm Instituut de opleiding tot Primal Rebirth therapeut gevolgd. Hieruit ontstond de wens om op dieper niveau met mensen te gaan werken. Samen met Arjen ben ik daarna de codependency training ingegaan, een voor mij boeiende en zeer verhelderende manier van relatietherapie, die van relatieproblemen groeimogelijkheden maakt. Ik heb me verder gespecialiseerd in het traumatherapie, die ik gebruik als aanvulling van het innerlijk kindwerk.

Het werken met het innerlijk kind heeft me veel inzicht over mezelf gegeven. Ook heb ik geleerd om op een liefdevolle manier naar mezelf en anderen te kijken. Ik ben hierdoor weer in contact gekomen met mijn eigen kracht en levensvreugde. In mijn werk als therapeute wil ik graag deze ervaringen delen met andere mensen. Mijn passie ligt in het maken van verbinding: verbinding met mezelf en met mijn partner, de verbinding met elkaar in een groep en uiteindelijk de verbinding met het groter geheel.

Roswitha is aangesloten bij de beroepsorganisatie SBLP . Tevens ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en de klacht- en tuchtrechtorganisatie TCZ en de geschillencommissie Cam-coop. Mocht je ontevreden zijn met mijn behandelingen en komen we er samen niet uit, kan je voor vervolgstappen informatie hier vinden.
logosblp01

Arjen en Pankaja Roswitha werken beiden als lichaamsgericht therapeut in Groningen. Ze hebben samen in 2004 de praktijk ‘De Bloeiende Lotus’ opgericht, waarin ze beiden zowel met groepen als individueel werken. Wil je iets meer over ons weten, kan je ons bellen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek afspreken.