chronische stress stoppen-debloeiendelotus

ABC ontstressen

Waarom ontspannen? Omdat het ene hype is? Nee, omdat een mens in stress zich niet kan ontwikkelen en alsmaar terugvalt op oude overlevingsmechanismes, die vaak weinig behulpzaam en pijnlijk zijn. Als je kunt ontspannen, blijkt dat je linker hersenhelft (logica, orde en structuur) en de rechter hersenhelft (gevoel, intuïtie en creativiteit) weer samen kunnen werken. Daardoor kun je veel meer facetten van je huidige realiteit zien en beter reageren op de hobbels en problemen. (Marina Riemslag van Live the Connection geeft een hele mooie uitleg hierover, klik hier ).

ABC ontstressen van Live the Connection
Een van de vele manieren van ontspannen, die we in de afgelopen tijd zijn tegen gekomen, is het ABC ontstressen van Live the Connection. Het is een zeer eenvoudige en doeltreffende manier, die je elk moment kan gebruiken, waarin je stress ervaart. In deze oefening verbindt je letterlijk je rechter met je linker kant door je handen en voeten te kruisen en voelt wat er te voelen is zonder ermee te vechten of ervoor te vluchten. Als de stress na een tijd afzakt – en dat gebeurt echt! – zie  je opeens veel meer mogelijkheden om op de vervelende situatie te reageren.

Verdieping met themaworkshops
Word je er nieuwsgierig naar, kijk op ABC ontstressen in vijf minuten, het is eenvoudig online te leren. Daarnaast biedt Live the Connection ook verdergaande themaworkshops aan, waar je op een gestructureerde manier zelf leert om met lastige oude overtuigingen om te gaan en ze om te zetten in behulpzame gedachten.

Ervaren in individuele sessies
Ik, Roswitha, ben hier enthousiast over de eenvoud, het effect en de diepgang van deze methode en gebruik het veel in individuele sessies. Wil je meer hierover weten en ervaren, maak dan een afspraak met mij (06-47 111 616).