Familieopstellingengroningen-debloeiendelotus

Familieopstellingen

Verlang je naar meer vrede en verbinding met je familie of geliefden? Heb je soms het gevoel, dat je iets voor een ander draagt? Een familieopstellingendag kan je helpen om nieuwe en soms verrassende inzichten te krijgen en veranderingen te weeg brengen. Familieopstellingen Groningen wordt 4 keer per jaar georganiseerd.

Verstrikkingen

In ons leven speelt het gezin waar we uitkomen een grote rol. Soms pikken we dingen op van andere familieleden, zonder dat we dat in de gaten hebben. We noemen dit een verstrikking, die zich in ons leven bv. kan uiten in angsten, onbestemde gevoelens, depressie, ziekte, woede. Als je zo’n verstrikking hebt met een ander familielid, is dat meestal niet op te lossen met gesprekken of therapie.

Heling

Met familieopstellingen, ontwikkeld door Bert Hellinger, kunnen deze verstrikkingen in het familiesysteem zichtbaar gemaakt worden. Als je een verandering aanbrengt in de opstelling, verandert de energie in die opstelling en daarmee ook in het familiesysteem. Dit betekent vaak de start van een helingsproces.

Hoe en wanneer familieopstellingen in Groningen ?

Wil je meer weten over familieopstellingen en hoe het te werk gaat, lees verder in ons hoofdstuk over Familieopstelling. Je kan ook een keer aan een workshop deelnemen zonder zelf een opstelling neer te zetten. Je doet dan mee als “representant” (een soort figurant) in een opstelling van een ander en je kan zo ervaren of het ook iets voor jou is. We organiseren 4 keer per jaar een  familieopstellingendag  in Groningen, voor data en kosten kijk op onze agenda .

Familieopstellingen zijn ook geschikt om inzicht te krijgen in achterliggende problemen van je kinderen.
Arjen Valk is een ervaren opsteller en begeleidt de workshop op een ontspannen, veilige en rustige manier.

Ervaringen

“Het gezin waar ik uit voort kom stond opgesteld, ik zag mezelf in het gezin en voelde mijn plek, voelde dat ik een plek heb gehad. Ik vond het een ongelooflijke ervaring. De volgende dag ging ik een end hardlopen. Daar ben ik niet goed in, voel me altijd heel zwaar. Tijdens het hardlopen, voelde ik me erg licht en liep zonder problemen 5 km. Ik liep, alleen realiseerde ik me, sleepte niet meer ballast uit mijn verleden mee.”Tineke

“Het was voor mij de eerste keer dat ik familieopstellingen mee maakte, ik heb het ervaren als fijn, sereen en intensief.Tijdens een opstelling heb ik als representant gevoelt hoe het is als iemand achter je staat en je neemt zoals je bent, ik voelde me gesteund, sterk en zeker worden. Na de opstelling realiseerde ik mij dat ik dit persoonlijk niet kende, thuis is die ervaring gaan doorwerken en heeft mij inzicht rust en acceptatie gebracht. Het is heel bijzonder wat er gebeurde bij de opstellingen, iedereen was betrokken en stelde zich kwetsbaar op, de begeleiding van Arjen, Polo en Pankaja heb ik gevoeld als zorgzaam, oplettend en veilig.” Janny