Persoonlijkegroeicursusgroningen-debloeiendelotus

Ontmoet jezelf – Cursus Persoonlijke Groei

Beter leren omgaan met emoties, meer zelfvertrouwen krijgen en vriendschap sluiten met jezelf: Een cursus met Emotioneel Lichaamswerk, Meditatie en het Innerlijk Kind in Groningen.

 

Een moment stilstaan en kijken wat in jou leeft: Waar loop ik tegen aan? Wat geeft me kracht en waar verlies ik het? Wat wil ik echt en wat helpt me om dat te verwezenlijken? Hoe kan ik beter met emoties omgaan en meer ontspanning en passie in mijn leven brengen?

Deze cursus kan echt iets voor jou betekenen als je:

  • denkt weinig invloed op de loop van je leven te hebben,
  • steeds tegen dezelfde dingen aanloopt,
  • vaak teveel hooi op je vork neemt (of zelfs tegen een burn-out aanloopt),
  • weinig of juist heel veel emoties voelt,
  • meer over jezelf wilt ontdekken.

Je lichaam en je gevoelens met elkaar verbinden

Het lichaam is een spiegel van je gevoelens. Stress op je werk, of conflicten met anderen, uiten zich in spanning in je lichaam. Teveel opgekropte spanning blokkeert je energiestroom en op den duur wordt je misschien ziek. Met lichaamswerk en ademoefeningen leer je om je spanning te ontladen. Daardoor komt er ruimte in je lichaam en emoties kunnen een plek krijgen. Het contact met jezelf, met je voelen en denken, wordt weer hersteld.

Werkwijze

We werken op een zachte manier, waarin een ieder op zijn eigen manier en tempo zijn of haar weg vindt. We gebruiken het beeld van het innerlijke kind om de verschillende en soms ook tegenstrijdige delen in onszelf beter te leren kennen. Hierdoor ontstaat meer begrip voor onszelf en kunnen vriendschap sluiten met onszelf. Verder maken we in deze persoonlijke groei cursus gebruik van verschillende andere technieken zoals: Emotioneel Lichaamswerk (bio-energetica), Rebirthing, Meditatie, Geleide Fantasie (regressie) en dans.

Ervaringen van cursisten

Christian:
“De cursus heeft mij geleerd om in een veilige omgeving kennis te maken met gevoelens en emoties die ik normaal als automatisme blokkeer of ontken. Ook heeft het handvatten gegeven met bepaalde moeilijkheden om te gaan door te luisteren naar hoe anderen hun moeilijkheden ervaren en daarmee omgaan.”

“In de cursus heb ik ervaren hoe het is om minder vanuit reflex, verstand en ego te handelen. Onder fijne begeleiding heb ik kunnen experimenteren met kijken en luisteren naar mezelf en hieruit mijn gevoel de ruimte te geven en meer aandacht te hebben voor mijn grenzen en behoeften.” M.

Herman
“Ik heb er veel plezier aan beleefd. Erg prettige groep. Bovenal iets kunnen “delen” binnen een groep zonder dat iemand er direct een oordeel over heeft!! ’t kan dus wel…. Het is voor mij een duidelijke stap voorwaarts geweest wat ik nu met 2 mensen (kennissen) probeer voort te zetten. Ook een stap verder met voelen wat mijn lichaam aangeeft. De “innerlijke criticus” heeft mij veel bewuster gemaakt,waarom ik mij vaak zo naar ga voelen. Kortom voor mij erg goed geweest.”

Tineke
“Ik heb de cursus “Ontmoet jezelf” als zeer waardevol ervaren. Arjen en Pankaja wisten een veilige setting te scheppen waarin ik mezelf kon toestaan mezelf te voelen en tegen te komen. Het voelde elke avond weer als een warm bad en een cadeau voor mezelf. Ook de ontmoetingen met de medecursisten waren heel prettig en confronterend op een zachte manier. Juist door de subtiliteit van de ontmoetingen met mezelf kon ik mijn innerlijke kind gaan zien en bij de hand gaan nemen omdat ik niet meer in de afweer terecht hoefde te komen. Alles lijkt zachter te zijn geworden en ik heb weer wat “tools” gekregen om mezelf verder te ont-wikkelen.”

In het najaar 2018 starten we geen avondcursus. Ben je wel geïnteresseerd in persoonlijke groei en het innerlijk kindwerk, kan je ook bij ons individuele sessies nemen, waar deze thema’s aan bod komen. Mocht je toch graag een cursus volgen, kijk dan bij  www.jeeigenwijzeweg.nl van het Aumminstituut.